Как да почистите влагата в гаража

Всеки, който ползва гаража по предназначение и не само, трябва да е имал проблеми с конденза. Как да премахнете влагата от гаража с минимално време, пари и усилия винаги е горещ въпрос за шофьорите.

Как да почистите влагата в гаража

Няма съмнение, че този проблем трябва да бъде решен, тъй като повишената влажност носи много неудобства и отпадъци. Затова ще ви кажем как бързо да премахнете влагата от гаража в тази статия, предоставена ни от Evro.center.

Откъде идва влагата в гаража?

Познавайки причината е много по-лесно да премахнете повишената влажност в гаража. Ето защо, преди да предприемете действия, разгледайте въпроса, защо може да се появи влага. Най-често това е: Липса на вентилация. Недостатъци в конструкцията на гаража или запушени капаци. Лоша хидроизолация. Нито бетонен, мръсен под. Наличието на изба или дупка за наблюдение. Предвидете си и извозване на отпадъци от гараж, когато това се налага. Колкото по-малко излишни неща имате на това място, толкова повече въздухът ще може да циркулира.

Защо гаражът е мокър?

На пръв поглед това състояние на нещата причинява само дискомфорт, но има много причини, поради които трябва да преразгледате отношението си към влагата в гаража. Възможни последствия от прекомерна влага в тази структура: Вредна атмосфера.

Излишната влага причинява токсични изпарения от остатъци от гориво, масла и други смазочни материали.

Корозия

Ако гаражът е метален, тогава с течение на времето той неизбежно ще започне да се влошава. Същата съдба очаква и колата ви.

Унищожаване

Постоянната влажност в помещението с течение на времето може да доведе до разрушаване, дори на тухлена конструкция. Поради образуването на мухъл и токсични изпарения, не е безопасно за човек в такъв гараж.

Как да премахнете влагата от гаража?

Според стандартите на вентилацията трябва да се осигурява поток от чист въздух в обем над 180 кубически метра на час. Именно поради тази причина, както по-горе споменахме е необходимо терените са максимално просторни и не заето от боклуци. За това може да си помогнете с услугите на Evro.Center. Наемайки екипи за Извозване на отпадъци от гараж.

Само такива неща гарантират безопасността на оборудването, гаража и здравето. За да изградите компетентно вентилационна система в гаража със собствените си ръце, трябва ясно да идентифицирате причините за влагата.

Важно!

Често собствениците на автомобили, опитвайки се бързо да премахнат неудобството, действат неправилно. Това включва влошаване на ситуацията: те изолират стените и пода с бетон, покривайки съществуващите вентилационни отвори. В същото време не се взема предвид лошата хидроизолация. Такива методи на експозиция водят до появата на двойна кондензация и постоянна влажност в помещението.

В заключение:

Както можете да видите, за пълна победа над влагата в гаража е необходим пълен набор от работи. Уверете се, че гаражът ви е водоустойчив и проучете, дали винаги имате работеща вентилационна система. Само при правилна работа тези системи могат да поддържат оптималното ниво на влажност в гаража.

На последно, но не по значение място, не пренебрегвайте и реда в дома на автомобила си!

Scroll to Top