5 от най-добрите съвети за почистване на мазе и дом

Щом заговорим за почистване на мазе и дом, даваме някои насоки…

Върнете се у дома в чиста, организирана къща без бъркотия и ще се почувствате по-добре, нали? Може би се чудите дали стресът, който изпитвате, когато домът ви не е толкова подреден, колкото бихте искали е само в главата ви, но науката ни уверява, че не е така.

Почистване на мазе и дом – ето 5 от най-добрите съвети

Може да е разочароващо да се чувствате така, сякаш нямате представа откъде да започнете или колко често да вършите определени домакински задължения. И, все пак, тук са 5 от най-добрите съвети за почистване на мазе и дом. Започнете с тях. Те са ни предоставени с любезното участие на DEPO.BG.

  1. Не пренебрегвайте по-малките, често забравяни части от вашата баня

Поддържайте нещата напълно чисти, като държите под око често забравяните места в банята. Сред тези области, които обикновено се забравят, са аераторите за кранове и държачите за четки за зъби. Поставката за четка за зъби е едно от най-замърсените места във вашия дом, така че трябва да я почиствате редовно.

Не забравяйте да почистите тези зони. Най-добрият начин да почистите тези кътчета и пролуки около вашия кран е да използвате стара четка за зъби и топла вода.

  1. Използвайте правилните инструменти и продукти

Уверете се, че вашата прахосмукачка може да почиства и неща, различни от килими и покривала. Ще ви трябва такава с приставки за почистване на мека мебел, завеси и стъпала на стълби. Микрофибърните кърпи и мопове работят най-добре върху твърди повърхности.

Освен това ще спестите пари за почистващи препарати в дългосрочен план, като използвате микрофибърни кърпи, които могат да се перат, след всяка употреба.

  1. Поддържайте прахосъбиращите тъкани чисти

Всекидневните се сблъскват с различни предизвикателства от кухните и баните поради прахосъбиращия текстил. Може да намалите и контролирате популациите на прахови акари, като редовно почиствате тапицерията, килима и спалното бельо.

Почистването на завесите и прахосмукачката на меките мебели може да не изглежда като приоритет, но е важно да поддържате дома си чист и семейството си здраво.

Пердетата трябва да перете поне два пъти годишно, но може да ги почиствате леко с прахосмукачка веднъж месечно с приставка. Избърсвайте прах всяка седмица.

  1. Отделяйте 10 минути на ден, за да оправяте леглото си

Веднага след като се събудите, оправете леглото си. Може да не изглежда голяма работа, но това е центърът на вашата стая. Оправете леглото си, за да изглежда цялата стая по-спретната моментално. Когато свикнете да оправяте леглото си всеки ден, процесът на почистване става част от ежедневието ви.

След като оправите леглото си сутрин, почистете повърхностите в спалнята си, за да я накарате да се почувства като спокойно убежище. Дрехите на пода трябва да се поставят в коша или обратно в чекмеджетата. След като изпълнявате тези прости задачи последователно, те бързо ще се превърнат в навик и ще направят редовното седмично почистване на дома много по-лесно.

 5. Нека всички участват в почистването на дома

Време е да преосмислите стратегията си, aко се чувствате затрупани от почистване на къщата, имате два варианта. Единият е да накарате домочадието да помага в изпълнение на поетите задължения, другият е да наемете фирма за почистване, която да свърши работата.

Помислете за създаване на таблица за задълженията на децата, ако имате деца. По-лесно е да управлявате по-големи задачи за дълбоко почистване, когато разделяте и завладявате своите събратя възрастни.

Наемете компания за почистване от този адрес: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia.

Така може да разчитате на фирма за почистване, която да ви предложи широка гама от почистващи и професионални услуги. Обадете се днес и вземете своята оферта още сега!

Scroll to Top