Ето как се организира почистване на апартамент с отпадъци

Да се ​​отървете от нещата без съжаление след почистване на апартамент с отпадъци си е яло предизвикателство. Тук ще ви представим 10 неща, които е време да изхвърлите и да направите дома си по-уютен.

Всеки от нас понякога иска да организира голямо почистване и да изхвърли ненужния боклук, но само без да разбере, какво да изхвърли и какво да остави е трудно да се захванем с работата.

HAMALSKI.COM ни предоставиха списък с неща, от които е крайно време да се отървете и го представиха на вашето внимание.

Ето как да си планирате голямото почистване на апартамент с отпадъци:

Ножове, които вече не режат

Ако в кухнята ви има само добри и скъпи ножове, които могат лесно да се наточат и да им се даде втори живот, тогава този артикул не е за вас. Ако забележите, че ножовете вече не режат, както преди и остриетата им не могат да се подредят, спокойно се отървете от тях. Ще прекарвате по-малко време в готвене и няма да има излишни боклуци в шкафовете.

Стари ластици

Изглежда очевидна точка, но по някакъв неразбираем начин всяко момиче натрупва цяла планина от еластични ленти, които вече не са подходящи: опънати, избледнели, излезли от мода. Време е да изхвърлите всичко в торба за боклук. И без никакво съжаление. Купете си нови, които няма да ви е срам да носите.

Остарели книги

Тази точка обикновено предизвиква вълна от възмущение, сред тези, които смятат, че книгите не трябва да се изхвърлят. От добрите – тези, които обичате, теоретично може да препрочетете или посъветвате някого –  може би не. Но от стари учебници, остарели речници, брошури – това е напълно възможно! Организирайте почистване на апартамент с отпадъци и вижте как интериорът става по-добър.

Лекарства с изтекъл срок на годност

Толкова ревностно събираме домашен комплект за първа помощ за всеки случай, че когато е напълно зареден, се отпускаме, вярвайки, че сега сме защитени. Да, но времето минава и много лекарства, които не са полазвани губят полезните си свойства поради изтичане срока им на годност. Съберете волята си в юмрук и разглобете комплекта за първа помощ. Лекарствата с изтекъл срок на годност, както и храната, трябва да се изхвърлят безмилостно и да не се мисли за тях.

Стари чаршафи

В началото на живота си всеки текстил изглежда страхотно: има правилния цвят, текстура, форма. Но с течение на времето, ако го използваме твърде много, било то кърпи, чаршафи, кухненски кърпи или прах, той може да се влоши. Разбира се, в интернет има много съвети как да дадете втори живот на текстила и какви занаяти можете да си направите с тях, но ако ръкоделието не е вашата силна страна, просто се отървете от непредставителните неща и купете нови. Ще видите – интериорът ще блести с нов текстил!

DVD колекция

Технологичният прогрес не стои неподвижен и ако вече е имало момент, в който всички, хлипайки, са се сбогували с колекцията си от видеокасети, сега е моментът да кажете „Довиждане!“ DVD-та. Особено ако стоят на специални стойки. Това вече не е актуално и ви дава ретроградност.

Промо сувенири

Кой обича безплатни подаръци, дори и тези, които по-късно изглеждат неподходящи за носене или няма къде да се поставят. И те лежат мъртви в далечна кутия. Долу! Съберете всички шапки, тениски, знамена и други сувенири, които са ви наложени по улиците. Те просто заемат място.

Стара козметика, мостри и кремове

Жените знаят колко бурканчета и тубички са необходими за пълно щастие. Да, само понякога има толкова много от тях, че всичко просто няма време да бъде изразходвано. Организирайте проверка на козметичната си чанта на всеки няколко месеца: първо, по този начин ще подредите нещата и второ, няма да излагате лицето и кожата си на лекарства с изтекъл срок на годност.

Лакове за нокти

Продължение на параграфа за анализа на козметичните чанти. Отново: средното момиче е собственик на много повече лакове, отколкото може да използва. С течение на времето те се сгъстяват, а понякога вече не са в състояние да са толкова красиви, колкото са били в началото.

Купища списания

Сигурни сме в 95%, че няма да препрочитате старите списания (дори любимите си), които сте натрупали. Занесете ги до входа или ги дайте на някой, който все още може да се интересува от тях. Освободете място в къщата и така ще стане по-лесно да дишате!

Разбира се, този списък може да продължен дълго време, но си струва да започнете с малко. Ако се отървете поне от изсъхналите боклуци, ще разберете, колко много ще се възползва вашето жилищно пространство от това!

Източник: https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane

Scroll to Top