Правила за извозване на стари мебели София

Днес 90% от хората са сигурни, че няма нищо по-добро от дървените мебели. И легла, и маси, и скринове предпочитат да купуват от този материал. Не е достатъчно само да купите интериорен детайл. Трябва добре да помислите и за извозване на стари мебели София.

Правила за извозване на стари мебели София

Някои компании предлагат точно този тип услуги по извозване на стари мебели и в тях включват разходите за транспорт. Може да попитате в такава фирма и колко би ви струвала доставка на самия продукт и следователно да донесат до дома ви. Някои дори, правят ценова листа на всички мебели. Транспортирането на покупката до местоназначението, също подлежи на такса.

Ако сте купили легло или обемен скрин и доставката може да бъде осигурена за вас в самия магазин, съветваме ви да се възползвате от тази оферта. Повярвайте, дори и да трябва да платите за транспорт, си заслужава. В този случай няма да е необходимо да се грижите нито за колата, нито за опаковката, нито за многото други неща. Опитните специалисти ще се погрижат за всичко. И само ако нямате професионални възможности за транспорт, може да направите нещата по изхвърлянето на старите мебели сами.

За какво ще трябва да се погрижите при планиране извозване на стари мебели София?

Относно опаковането

Опаковането е една от основните задачи при транспортиране на мебели. В зависимост от това какво ще се изнася, товари, извозва, използваните материали може да варират. Най-често обаче концепцията не се променя. За артикули с нестандартна форма се използва въздушно мехурче или стреч фолио. Ако нещото е голямо по размер, тогава прозрачната опаковка се фиксира с лепяща лента. За малки мебели се използват и картонени кутии. Ако се налага демонтаж, екипите от фирма по Извозване събират болтове и гайки, всякакви механизми и старателно изнасят.

Трудно е да се отговори задочно, какви материали ще ви трябват. Понякога в магазините нещата вече са опаковани в защитни филми, а дивани, маси и столове могат да бъдат заредени в колата. Често обаче за старите неща няма кой да се погрижи, освен фирмата по тяхното транспортиране. Тогава тази информация ще е много полезна.

Относно транспортът

Автомобилът е нещо, без което няма да е възможно да се извърши транспортирането на мебели. Моделите товарни коли могат да варират. Ако говорим за малка маса или нощно шкафче, тогава им е разрешено да се транспортират дори на покрива на „автомобили“. За неща, които са по-впечатляващи по размер, трябва да наемете kostovi.bg. Ако трябва да носите обемно легло, тип спалня, трябва да наемете кола с голяма товароносимост. Ще трябва да вземете предвид, както естеството на товара, така и неговите размери, но това не е толкова трудно да се направи.

Относно товарачите

Теоретично може да поставите новия или стария артикул в колата. Тук, обаче ако става дума за новата мебел, къде е гаранцията, че няма да счупите, надраскате и въобще да го повредите по никакъв начин? И със сигурност никой не може да ви каже дали ще е така или друго яче. Може, дори самите няма да се нараните по време на процеса на зареждане. Поради тези причини препоръчваме да наемете професионалисти. Тяхната физическа подготовка определено ще бъде достатъчна за извършване на сложна работа. И със сигурност не може да се мине без специалисти, ако мебелите трябва да бъдат издигнати на висок етаж без асансьор.

Относно маршрута

Ако транспортирате ново нещо, трябва да се погрижите за него. Така, че ще трябва да изберете маршрут с подходяща пътна настилка. И, разбира се, е желателно да се вземе предвид задръстванията на пътя. Колкото по-далеч от главните улици шофирате, толкова по-бързо ще доставите мебелите вкъщи живи и здрави.

Относно монтажа

Монтажът е друг нюанс, който трябва да предвидите. Често дивани, маси и легла се разглобяват, преди да бъдат транспортирани до съставните им части. И тогава, когато детайлите вече са в апартамента, те ще трябва да бъдат събрани обратно. Ако сте майстор на всички сделки, това няма да е трудно за вас. Но ако не разбирате нищо по този въпрос, по-добре е да се обърнете към специалисти. В противен случай може да се наложи да събирате няколко дни. И изобщо не е факт, че в края на този период мебелите ще получат оригиналния си вид.

Всички горепосочени задачи никак не са лесни. Разбира се, може да се справите с тях, но без опит и професионални познания това ще изисква много време и усилия. Поради тази причина още веднъж ви съветваме да поверите комплексния транспорт на мебелите на специалисти от kostovi.bg.

И така, дори ако такава услуга не ви бъде предложена в магазина, може да се свържете с нашата фирма. Повярвайте, цената на работата на служителите напълно се оправдава и в резултат на това получавате извозване на легло скрин, гардероб и др., без никакви повреди.

Scroll to Top