Ето как да се отървете от хлебарките

„Чистотата“ е най-добрата превенция срещу хлебарки!

Да се ​​отървете от хлебарки не е лесно и все пак ситуацията може да се промени коренно, ако почистите, извършите ремонти, обработите срещу вредители и използвате репеленти, срещу този вид насекоми.

На първо място, поставете нещата в ред, така че никъде да няма отворена и достъпна за насекомите храна. След това дръжте винаги под ръка спрея готов и пръскайте хлебарките веднага щом ги видите.

Добре е да третирате пукнатините и процепите, в които могат да се скрият. След това разстелете примамки за хлебарки, за да ви помогне това по-лесно да се справите с тях, когато не може да ги видите. И накрая, използвайте преграда по периметъра, за да не идват от вън на къщата.

Започнете от нулата… и няма да имате мустакатковци!

Хлебарките обичат същата храна, която и ние хората. За да не дойдат на вашата вечеря, внимателно отстранете всичко от масата. Избършете разлятите храни и напитки, особено сладки, мазни, нишестени храни. Почистете зад печката, хладилника, уредите и мебелите. Съхранявайте храната в плътно затворени херметични контейнери. Изхвърлете стари кутии и вестници – хлебарки обичат да се крият в тях. И не забравяйте да прибирате всяка купа с храна веднага щом се нахраните.

5 съвета за стръв срещу хлебарки

Използвайте всички възможни примамки. Колкото повече примамки и колкото по-близо са до местата, където сте видели хлебарки (до хладилника, в банята, под мивката и т.н.), толкова повече са шансовете хлебарки да се отровят. Не забравяйте да прочетете етикета преди употреба на всяка опаковка инсектициди, които смятате да използвате.

Никога не пръскайте и не пръскайте върху или близо до стръвта; хлебарките няма да ядат стръвта. Разбира се, не слагайте стръвта, където сте използвали спрей преди.

Сменяйте стръвта на всеки три месеца или ако изчерпате продукта вътре. За да проверите, колко „лакомство“ е останало, погледнете вътре в стръвта с фенерче.

Стръвта за хлебарки не убива насекомите веднага и хлебарките не умират в нея. Факт е, че хлебарките изяждат отровения продукт, а след това част от тях се връщат в гнездото, отравяйки останалите. Следователно, не се изненадвайте, ако видите жива хлебарка веднага след като настроите стръвта!

Другата храна отвлича хлебарките от стръвта. Следователно, колкото по-щателно почиствате къщата, толкова по-добре.

Знаеш ли това

Хлебарките са трудни за контрол, защото се размножават много бързо. Една червена хлебарка (по-малката) може да снася четиридесет яйца наведнъж!

Не канете хлебарки, чрез оставяне на отвори и пролуки

Затруднявайте влизането на хлебарки в дома ви. Запечатайте всички дупки, през които големи насекоми могат да преминат отвън. Хлебарките живеят главно на тъмни, влажни места: в мазета, килери, бани, в кухнята под мивката и там, където тръбите излизат от стените. Сухото мазе и добрият ремонт са чудесни помощници в борбата, срещу хлебарки.

Експертен съвет

Не пръскайте там, където е стръвта – и не слагайте стръвта там, където е бил спреят;

Не поставяйте стръв върху повърхности, предварително третирани с аерозол или течен инсектицид. Поради спрея, хлебарките може да не се върнат в гнездото и няма да отровят останалите. Разбира се, не пръскайте стръвта – хлебарки просто няма да я изядат.

Нощно чудовище, срещу хлебарки – крушката

Хлебарките оцеляват, като се крият от врагове в тъмното, така те излизат от укреплението си през нощта, когато хората не са наоколо. Интересното е, че ако включите светлината, хлебарката няма да избяга. Не самата светлина я плаши повече, а вибрации, шум и въздушни течения.

Откъде идват хлебарки в къща

Червените хлебарки живеят на закрито и могат да идват от съседни къщи, апартаменти, сметища, мазета. Те влизат в къщата в хранителен пакет, в хартиена торбичка, в кутия. Освен червените има и по-големи американски хлебарки. Те обикновено идват направо от улицата, особено в топли райони. Те могат да бъдат открити и в близост до мазета, дворове, под зеленина, в канализацията.

По-стегната защита

Тайната е последователност. Ако хлебарките се появят отново, не им позволявайте да спечелят. Използвайте услугите на фирма в борба с вредителите. Такива са Превента ДДДД ЕООД.

Scroll to Top