Трикове за химическо чистене

Химическо чистене – какво е това?

Химическото почистване е физико-химичен процес на почистване на продукти при които се използва разтворител, различен от вода. Химическото почистване се използва за отстраняване на петна и мръсотия, които не отговарят на нормалното почистване или измиване.

Химическо почистване на килими, завеси, тапицирани мебели и други неща трябва да се прилага само от професионалисти. Този процес изисква използването на специални химикали и оборудване. Много често хората мислят, че са в състояние самостоятелно да го прилагат, но са в грешка. По правило това води до разваляне на нещата и допълнителни разходи за тяхното заместване. Затова професионално химическо чистене може да поръчате и тук: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/почистване и извозване на отпадъци.

Малко за историята …

Химическо чистене е родено във Франция. През 1825 г. собственикът на голяма фабрика за боядисване Жан-Батист Джоли случайно излива върху покривката терпентинов разтвор. След изсушаване на покривката, той открива, че кърпата, върху която разтворът бил излят станала по-чиста. Така започнал да се интересува от този случай и продължи да експериментира. Малко по-късно Джоли решил да отвори първата в света услуга за премахване на замърсители от повърхностите на тъканите. Методът на химическо чистене за дълго време бил пазен в най-строга тайна. За почистване Джоли използвал лесно запалимо вещество, което се използва в лампите.

Първоначално химическото почистване се прилагало ръчно в медни вани. Тогава през 1869 г. във Великобритания за първи път се използвал механизирано химическо почистване. Химическо чистене имало много предимства, като например: през 1980 г., изпирането на яке отнело 1 час и 30 минути, гладенето – 1 час и 30 минути, изсушаването на яке отнело 30 минути, а неговото гладене след почистване отнемало 1 час.

През 1920 г. се появил химически разтворител – перхлоретилен, развитието на машини за химическо чистене бързо се увеличило. Всичко това постепенно довело до появата на услуги за химическо чистене, които се радват на голяма популярност. Сега химическото чистене е оборудвано с модерно оборудване, което позволява нежно и ефективно почистване на продуктите. Широко разпространени са различни компании за почистване, които могат да извършват химическо чистене с различни директно вкъщи, а когато ви трябва фирма, която извозва боклуци, стари мебели и всякакви отпадъци, обадете се на: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/извозване-отпадъци-пловдив.

Scroll to Top