3 експертни съвета за насърчаване климатичната ефективност

С добра поддръжка, A / C единицата може да продължи до 15 години да ви служи вярно и колкото повече се грижите за своя климатик, толкова повече ще получите от него и толкова по-ниски ще бъдат месечните ви сметки.

Нека насочим вниманието към 3 експертни съвета, дадени ни от специалисти в продажби и грижа за съвременните модели климатици Мултисплит Midea M3OЕ – 27HFN1 – Q:

  1. ФИЛТЪР

Всеки климатик се нуждае от филтър. Прах, остатъци и частици се натрупват върху бобините ежедневно, а това забавя работата му, покачва разхода за електричество и изживява срока за експлоатация по-скоро.

За щастие, филтрите са станали по-разнообразни през последните години. Има някои филтри на пазара с антимикробни свойства. Този вид филтър със сигурност могат да помогнат да се справите по-лесно с мухъл и плесен, ако имате голямо количество влага в дома си.

Един електростатичен заряд филтър улавя прах, полени, дим и дори плесенни спори. Независимо от вида, всеки филтър поддържа чист въздуха в помещенията;

Освен компресора, кондензатора, охлаждащата течност и източник на захранване, филтърът е най-важният аксесоар за вашия климатик. Филтърът е това, което улавя частиците въздух и прах, преди да се попаднат в системата.

  1. НАДЕЖДЕН КЛИМАТИК

Търсенето онлайн е една добра форма за намиране на най-доброто сред голямото многообразие.

Наред с това може да откриете и техници за поддръжка и ремонт на климатик. Прочетете онлайн мнения и си направете нужното изследване, защото много фирми твърдят, че са най-добрите, но се възползва от клиенти.

  1. ВРЕМЕТО

Лошо монтирани прозорци и врати са особено уязвими по отношение горещия въздух отвън към вашия дом. Отворените въздушни джобове намаляват ефективността на охлаждане в домовете. Първо трябва да се запечатат прозорци и врати, да се затворят откритите участъци и да се увеличи мощността на климатик, докато спестявате пари.

 

 

 

Scroll to Top