12 често срещани грешки при почистване на дома

С пристигането на всеки нов сезон, първото, което обзема масово хората е сезонната умора. След нея идват и мотивацията и желанието за промяна. Последните се изразяват сред домакините като желание за почистване, ремонт или изхвърляне на всички стари и излишни неща от дома. Такива, макар и малки промени значително могат да подобрят настроението и да ни направят по-организирани.

В случай, че не сте имали време да почистите апартамента: http://www.kostovi.bg/pochistvane-apartament-dezifekciya, след лятото и преди зимата, то направете го сега – преди празници. Подготвихме полезна тематична статия.

Съгласете се, че всяка домакиня, без значение колко съвестна и чиста е, често прави същите грешки, поставя реда в къщата, поради липса на време или много домашна работа. Просто искаме да ви кажем и да насочите вниманието към най-често срещаните недостатъци по време на почистването.

Ако забележите неприятна миризма в кухнята, но сте сигурни, че подовете и масите са чисти и боклукът е изхвърлен навреме, възможно е кофата да отделя подобни миризми. Всъщност кофата за боклук мирише по този начин, ако сте забравили да я миете.

За да избегнете появата на неприятна миризма, не забравяйте да измиете кошчето веднъж седмично с почистващ препарат.

Бързо почистващ препарат

Ако не ви харесва нивото на чистота на подовете и стените, облицовани с керамични плочки в банята и кухнята, то детергентът оже да бъде премахнат твърде бързо.

Така че, след нанасянето на кремообразния гел или прах е необходимо да изчакате известно време, за да действа продуктът, след което да се измие обилно с чиста вода.

Използвайте парцал за всички повърхности

Дори и по време на почистване да сте отворили нова опаковка специални кърпа, или да използвате чист текстилен парцал, не можете да почиствате самите плотове само с прах, да избърсвате вратите и декоративните предмети.

Изберете няколко клапи за различни нужди, за да избегнете разпространението на микроби от една мръсна повърхност в друга.

Мръсна клавиатура

Преди да изтриете клавиатурата с антисептик, трябва да се уверите, че от пукнатините сте изтръскали всички трохи, прах и малки отпадъци. В края на краищата, всички седим пред монитора.

Твърде много за пране

Невъзможно е да се надцени хипотетичния ефект от използването на омекотител за пране. Твърде много може да доведе до обратния, нежелан резултат, да направи нещата по-груби и по-мазни.

Затова винаги измервайте строго определеното количество, а не милилитър повече. От фирма може да видите за цени на услуги.

Кафе машина

Пригответе се добре да измиете контейнера след всяко готвене, защото ако не направите това, по стените се образува мухъл, който не само разваля вкуса и качеството на кафето, но също така вреди на здравето.

Вземете пакет специални салфетки за дезинфекция на рафта близо до телевизора или дивана, за да почиствате устройството за дистанционно управление от вредни микроби по-често, отколкото сте правили.

Scroll to Top