Кое ще направи дома ви по свеж и чист

Изхвърляне на стари мебели, сезонно почистване или смяна на жилището с по-голямо? Няврно всеки от вас е опитал някоя от споменатите техники, но понякога нещата „удрят на камък“. Предлагаме ви няколко ъвета за това как да оптимизирате пространствата в дома  за повече свобода и свежест:

Бели дрехи и дамаски – цветът на дрехи и дамаски ще се освежи, ако по време на изпиране, във водата им поставяте няколко капки лимонов сок.

Почистване на прозорците – вместо едно голямо почистване един път в годината, потърсете професионално почистване на тавани и мазета от фирма. Едновременно с това поне един път седмично забърсвайте рамки на прозорци, стъкла и разбра се във всикчи извънредни ситуации, когато забележите, че имате разлив или зацапване.

Дървени мебели и дървени рамки –потъмняването им се отстранява  с микрофибърна кърпа напоена в червено вино и зехтин.

Дълготрайното използване на свещи ще ги съхраните по-дълго, ако ги поставите във фризер, след като вече са били палени.

Петна от кръв лесно се отстранява с водороден пероксид. За целта петното се залива и се разтрива енергично, Ако е на мебел или друго неудобно място може да ползвате четка или кърпа.

Почистване на четки, гребени и други аксесоари за коса става лесно с хладка вода и разтворени няколко лъжици сода за хляб и белина.

Почистване на под с теракота – за да премахнете наслояванията по стените в банята използвайте лимон. За целта натрийте с него и оставете броени минути да подейства. Така ще се справите с котлен камък и пръски вода.

Scroll to Top