Корсет мода или реликва от миналото

Видове дрехи съществуват в такова многообразие, че могат да се намерят за всеки вкус и всеки повод. Едни от най-срещаните в дамската конфекция са тези подчертаващи бюста, чиито съвременни изпълнения заменят остарялата дреха – корсет.

Какви е комбинации съществуват:

Най-често комбинацията от корсет се наблюдава в съчетание с рокля. Такива дрехи се носели преди, за да подчертаят силуета на фигурата, както и да отговаря по-добре на дамското облекло. Благодарение на корсета, талията, бюста и ханша са оформени като пясъчен часовник, а това засилва женските предимства и прикрива деликатно недостатъците на тялото.

Основната разлика между комбинацията рокля с корсет е изразена под формата на деликатно направен монтаж. Дължината може да се подгъва и да варира от кратка над коляното, до дължина почти до пода. Има и модели http://fashioncolors.eu/online-moda/damska-moda/насоки-при-избора-на-елегантна-рокля.

Горната част (елече) се прави от почти невидими презрамки, които остават под връхните дрехи.

Материалите на изработка обикновено са гъвкави – найлон или други синтетични тъкани. Подобни облекла се смятат за най-скъпи модели, когато са изработени от естествена коприна или сатен, обшити ръчно с дантела или бродирани по ръба на подгъва.

Как и какво да обличаме

Въз основа на стила корсетите могат да се съчетават в пола или рокля. Дължината на подгъва е избрана в зависимост от дължината на горната част на роклите или полите. Най-често това са цветове бяло, бежово, сметана, злато и т.н.

В крак с модните тенденции са съвременните модели летни рокли с вдигната талия. Сред тях се наблюдават и вечерни рокли, допълнени с боти до глезена или сандали на висок ток. В студено време, подобни рокли тип корсет могат да се носят с кожено яке. Така едновременно топлят, без  да развалят общото впечатление за стил.

 

Scroll to Top