Отравянията при децата – приберете и изхвърлете всички туби и опаковки

Знаете ли, че всеки медицински лек е потенциално рисков и ако се приеме в прекалено голяма доза може да бъде с поразителни трйни вреди на здравето, а понякога дори смъртоносен.

Обърнете внимание на хапчетата, кото баба и дядо оставят разпръснати из дома. Едно забрвено хапче за сваляне на кръвното налягане може да доведе до артмия, спад в кръвното налягане и да се отрази като бомбоа със заъснител за малчугана, а вие да не знаете от къде и какво се случва.

Бъдете изключително внимателно, подредени и прибрани. За всякакъв вид извозване на отпадъци, погледнете тук: http://www.sofdom.com/category/izvozvane-na-otpadatsi.

Леснодостъпните препарати за почистване също могат да имат потресаващи последици. Освен чрез вдишване, децата могат да ги докоснат или вкусят, а много от тях съдържат силно разграждащи химикали и киселини.

Какво може да е отровно още за децата:

Хапчета и лекарства – всичко от шкафа за лекарства може да е животозастрашаващо за детето. От приспивателни, до болкоуспокояващи, противоалергични, темпеартуропонижаващи, дори витамини и хранителни добавки. Всички те са полезни за този, на когото са предписани, възрастен, според неговите потребности. За децата, освен голямата доза са силно токсични.

Насладите на възрастните – тютюнът и алкохолът могат да са смъртоносни за малчуганите. Изследвания сочат, че една единствена цигара може да убие едногодишно дете. Една голяма глътка алкохол ще има опасно действие над току що проходило дете, а може дори да нанесе трайни оследствия, над някои въттешни органи.

Винаги прибирайте всичко на високи места, шкафове, рафтове или заключеби помещения, кдето децата нямат достъп – мазета, тавани, килер, стайчки под стълбището и пр.

 

 

Scroll to Top