Как да изберем крем за лице

Лицето на всяка жена представя нейната женска визитка. Ако кожата е кадифена, гладка, със здравословен блясък, той привлича погледите и буди възхищение от страна на мъжете.

Разбира се, повечето притежатели на такова прекрасно лице имат настроение, а то личи с всяка клетка на кожата. Но тук много представителки на нежния пол се изправят пред проблема как винаги да изглеждат толкова привлекателни. Как да се справите с мазната кожа.

На фона на цялата информация, за това как да се грижим за здравето, на фона и на всички козметични производители, които представят своите продуктови линии в грижа за кожата и най-опитния експерт би се загубил. И именно тук изниква въпросът как да се избере „правилния“ крем атаче.

Ако кожата на лицето изглежда здрава, струва си да се обръща внимание на козметичния крем, според възрастовите особености на 25, 35, 45 и т.н. Върху кутиите от кремове, обикновено е посочено, според каква възраст се изчислява. Ако върху кожата има видими недостатъци, трябва да бъде избран козметичен продукт в зависимост от типа.

Най-хубавото е, да се консултирате с козметик или дерматолог, който да установи какъв е вашият тип кожа. Самостоятелно може да направите опит със салфетка, която да оставяте внимателно върху различни участъци от лицето – чело, Т-образна форма нос и вежди, брадичка, бузи и скули.

Ако има мазни петна навсякъде, около носа, в областта на триъгълника, брадичката, кожата ви е комбинирана. Ако салфетката остане суха, то кожа е склонна към сухота. Тъй като козметиците, определят, че нормална кожа може да имат само децата, то уредно е всеки да се замисли за козметичен крем, според неговия тип кожа.

Козметичните кремове се избират и според сезона. В зимния период е важно кремовете да са по-мазни и хидратиращи, а за лятото козметиката за лице трябва да е със слънцезащитни функции и овлажняваща.

Съществува още един тип кожа, известна като чувствителна кожа. За нея козметичните производители са създали отделна продуктова линия наречена козметика за чувствителна кожа. Тя включва същия познат арсенал от почистващи продукти, кремове за подхранване до тоници и лосиони, около очни кремове и слънцезащитни продукти.

 

 

 

Scroll to Top