Бар столове – видове

Столовете могат да варират по цвят, дизайн и материали. Те се различават по тип и видове и затова пазарът за тях изобилства от най-различни модели от всеки вид, функции, които допринасят за функционалност и цялостния облик. Ето и най-разпространените сред тях:

Традиционните дървени столчета

Традиционните дървени столчета могат да се предлагат в разнообразие от различни стилове, но те обикновено са проектирани с четири крака, които са оформени в един кръгъл или квадратен шаблон. Много от тези столове имат перила, докато традиционните столове обикновено са от дървен материал, който ги прави подходящи за селски тип интериор, те също могат да бъдат с възглавници и цветна подложка, за да се придържат към всяка обстановка.

Въртящи се столчета

Въртящи столчета могат да бъдат от метал, дърво или смес от двете. Тези столове имат добавена функция на комфорт, като върховете са в състояние да се въртят в различни посоки, докато базите остават в една позиция. Тези столове могат да бъдат особено полезни в определени настройки за работа и могат да добавят мярка за комфорт и стил на всеки интериор. За тях обикновено се смята, че са с по-модерна интерпретация на традиционно столче и могат да идват в различни стилове и дизайни, в зависимост от предпочитанията на потребителя.

Дизайнерски столчета

Дизайнерски и абстрактни столове могат да бъдат направени от всякакъв материал, включително дървен материал и се предлагат в нетрадиционни форми и размери. Те могат да имат ъглов гръб или извит дизайн за разлика от обикновените столове. Такива могат да варират от къси до високи в зависимост от това къде са поставени. Отново, купувачите имат възможност да изберат цвета и външния вид, който в най-пълна степен отговаря на техните специфични нужди.

Столове без гръб

Столовете без гръб най-често са типични за търговски обекти, заведения, барове и ресторанти, а също могат да бъдат подходящи за лична употреба. Докато много от тях имат елегантен дизайн и облегалки, тези столове изграждат минималистичен външен вид. Те са прости и ефективни и могат да дойдат с други функции, като например въртящи се седалки или съвременен дизайн на един умен дом.

Плетени столове

Такива могат да бъдат изработени от различни материали, включително дърво и са специално проектирани да издържат и на условия навън. Тези плетени столове имат открит външен вид и обикновено са направени с водоустойчив покритие, което предпазва елементите. Отново, тези столове могат да варират с функции въртяща се без гръб. Те могат да варират по размер и форма или да бъдат боядисани и да се съчетаят цветовете им с новото обкръжение.

Дървени материали

В зависимост от избрания тип, дървените столове могат да варират от лек и евтин до скъп и издръжлив материал. Това е важно за купувачите, както и да знаят различните материали. С наличната информация могат да изберат най-добрия вид на според своите бар пространства.

Scroll to Top