Козметика срещу акне и помощни средства за здравеопазване

Ако не искате да се отървете от пъпка, която се появява на случаен принцип и чрез редовни изригвания, обърнете внимание на магически агент с бензоил пероксид (2.5-5%). Този инструмент е идеален за да се отървем от акне. Преди да го използвате активно се консултирате с вашия лекар. Направете тест за наличието на средствата за дразнене и алергии.

Преди прилагането е добре да измийте лицето си с леки движения, без усилие, за пореден път, за да не се травмира кожата. Изтрийте лицето с кърпа и оставете да изсъхне за още десет минути. След това, намажете кожата, с изключение на зоната около очите с много тънък слой гел срещу акне. След което се оставя да изсъхне. Крем-гелът не е необходимо да се измие. Старателно измийте ръцете си. Кожата трябва да престои достатъчно дълго, за да свикне с бензоил пероксид, иначе е възможно зачервяване и сърбеж.

Храната е също много важна при образуването на акне. Колкото и да отричат дерматолозите, че няма връзка на хранителни продукти с вида на кожата, това не е така. Кожата се храни също от това, с което се храним и затова е важно да обърнем внимание на диетата. Научете много полезни неща и винаги бъдете информирани.

По принцип, възниква проблемът с акне поради недохранване. Мастните храни, както и любимия шоколад на жени и тийнейджъри са най-честата причина за акне.

Ако появата им се дължи на хормонални промени, по-добре е да направи консултация с лекар. Ако причината е силата, тогава трябва да бъде по-внимателен подхода към диетата: да се намали приема на мазнини, посещенията в заведения за бързо хранене и обогатяване на организма с витамин А. Полезни в борбата срещу акне са масло от треска, черен дроб, сметана, масло, яйчен жълтък.

 

 

 

 

 

Scroll to Top