Любопитни факти за видовете отпадъци

Има купища неща, които ежедневно изхвърляме от домовете си. Ако искате да разберете нещо ново, то вижте някои любопитни факти за видовете и начините за извозване на отпадъци с DEPO.BG:

Стъклото е страхотно, защото може да бъде безкрайно рециклирано. Различните видове стъкло не са толкова издръжливи. Всички типове стъкло се сканират в завода и всички елементи, които не могат да бъдат рециклирани, ще бъдат премахнати. След това стъклото се разтопява и се смесва с нещо, наречено трошки, при което се натрошава стъкло, а след това в нови буркани и бутилки. Използването на стъклен буркан от рециклирани стъкла използва само 40 на сто от енергията, за производство на ново стъкло от пясък.

Стъклото може да отнеме до 1000 година, за да се разгради в депото, така наистина е необходимо рециклирането му. Смята се, че ако не се отмият кутиите или стъклени буркани, преди да се рециклират, няма да бъде прието, за фалшиво. Същото важи и за хартиени етикети на консерви и бутилки. Такива не трябва да се оставят без внимание и на разстояние, а е добре да бъдат изгорени на разстояния.

Пластмасата е сложен елемент, има седем различни видове пластмаса, някои могат да бъдат рециклирани, но не всички. И тези, които могат да бъдат рециклирани, те могат да се рециклират, само след като структурата на пластмасата се разгражда в процеса. Ето защо те са склонни да бъдат рециклирани. Такива са кошчета, играчки, руни джъмпери и спални чували с плънка.

Когато става въпрос за найлонови торбички, опаковки, найлонови торбички и опаковки е най-добре да се вземат такива за многократна употреба.

Хартия има доста кратък жизнен цикъл и може да се рециклира между пет до седем пъти, след това хартиените влакна стават твърде кратки, за да се създаде от тях нова хартия. След като влакната достигнат този етап, се смесват с естествени влакна, за да започне процеса отново.

Австралия изхвърля 8000 тона батерии всяка година. Такива отива в депа, където могат да протекат тежки метали като олово. Това може да доведе до замърсяване на почви и води за пиене!

Около 1 милион електрически крушки са хвърлени на сметище всяка седмица. Електрически крушки съдържат живак и ако една крушка бъде изхвърлена безразборно, замърсява 15000 литра вода преминали това, което се смята за безопасно ниво за пиене.

Разберете и кои може да ви е от полза, когато почиствате своите домове ­KOSTOVI.BG.

Scroll to Top