Как да изберете климатик

Купете си „балсам“ за въздуха в помещението: Колко голям? Колко мощен? Вече е ясно, че става дума за избор на климатик и ако ви е за първи път, то научете най-важните технически характеристики на климатици онлайн:

Стаите с климатици могат бързо да се охладят или затоплят. Нещо повече, съвременните модели свеждат разхода с до 30% по-ниска енергийна ефективност от тези на едно десетилетие. Най-хубавото е, закупуване на климатик рано – преди лятото, когато търговците на дребно дори могат да предложат оферта, с която да спестите пари.

Много магазини държат на продажби по време и извън пиковите часове. Така потребителите могат да спестят колкото 15 до 25 на сто, ако купуват климатик преди първата горещата вълна. Има и много грешки, които хората допускат, за да направят икономии, а прекалено голяма или прекалено малка за пространството единица може да се разминава с очакванията.

Един размер не съответства на всички

Съчетаването на климатика в стаята, която искате да се охлади е вашата първа грижа. Ако тя е прекалено малка, просто няма да се охлади пространството. Ако тя е прекалено голяма, ще охлади пространството толкова бързо, че термостатът ще изключи уреда, преди да може да понижи нивото на влажност в помещението. Резултатът е по-хладно помещение, което се чувства влажно и лепкаво.

Енергийният въпрос

Енергийната ефективност е следващото ниво на пазаруване, на което следва да се обърне внимание. Това е коефициент на енергийна ефективност (EER), тази цифра е охлаждащия капацитет, разделен на електрическата енергия, необходима за работата на устройството. Колкото по-голяма, толкова по-добре. Повечето 115V единици имат EER на 9 или 10. Всяка единица над 10 се счита за изключително ефективна и истинските енергийни шампиони попадат в 12S. Вижте за избор на климатик за кола.

За да сте сигурни, че избирате правилно, съобразете етикета и направете своята прогнозна експлоатационни разходи.

Възможности за контрол, в случай че:

Изборът на подходящи функции за контрол и ще направи по-лесна възможността да създадете максимален комфорт. Те също така позволяват да се охлади пространството и след това да премине към по-ниски настройки за по-тиха работа. Това е чудесна грижа за спални. Цифровите контроли, като например тези на електронни модели, предлагат прецизен контрол на температурата и таймер за включване или изключва на захранването по предварително зададен график.

Scroll to Top