Как да карам трактор

Тракторите идват във всички размери с различни конски сили и двигатели. Тракторите правят земеделието по-лесно и по-ефективно. Можете да прикачите плуг или вентилатор и да използва трактора си за отстраняване на отломки и дори сняг, да се добавите кофа и да преместите дърво, камък или мулч. Може дори да използвате, за да вдигнете големи трупи, паднали дървета и други тежки предмети и дори да използвате, а да орете или косите морава. Това е универсален и съществен инструмент на селските райони.

Обърнете внимание за безопасността с трактор. Направете проверка, преди на всички болтове и части за трактори. Такива може да се нуждаят от подмяна или периодично затягане.

Проверете налягането на гумите на трактора. Ниското налягане на една или повече гуми може да предизвика нестабилност и да създаде риск за безопасността. Ако не управлявали трактор всеки ден, може да се наложи да по репетирате на сигурно и безопасно.

Проверете вашите стабилизаторите вериги и това дали са добре обезопасени. Направете това, когато закрепвате към трактора.

Отворете капака на трактора. Проверете охладителните нива на системата, радиатор и батерии, за да се уверете, че са в правилните нива. Вижте и дали и как да имате достатъчно масло и гориво, за да завършите процеса на работа или задача.

Осигурете си подходяща и удобна екипировка за безопасност по всяко време. Носете добро качество ботуши със захващащи подметки. Избягвайте висящи бижута, които могат да се захванати в движещите машини, избягвайте носенето на хлабави или провиснали дрехи, докато работите. Винаги се качвайте в трактора на правилната страна.

Scroll to Top