Как да се ускори компютърът

Компютрите започват да имат все по-големи правомощия за деня, тъй като хората се нуждаят от неотложно удовлетворение, когато изпращат имейли или четат уеб страници. С течение на времето, повечето компютри ще започнат да работят по-бавно, освен ако не се вземат мерки – ремонт на лаптопи, за да се подобри производителността им. Това са неща, които можете да направите, за да ускорите компютъра си.

Отървете се от Adware и Malware

Adware и зловреден софтуер са сред най-важните причини компютрите да забавят. Ако сте Adware, резултатите от търсенето ще бъдат пренасочени или ще забележите увеличаване на изскачащи реклами. Malware е също една от вредните програми или скриптове, изтеглени без ваше знание, които се конфигурират да крадат лични данни. Можете да се намерят добри безплатни програми, с които да ги премахнете. Разберете и за ремонт на смартфони.

Освободите малко дисково пространство

Твърдият диск има много голям ефект върху скоростта на вашия компютър и ако е претоварен, ще чувствате, че скоростта на компютъра е бавна. Поради тази причина трябва да освободите място на твърдия диск. Използвайте безплатен инструмент, който вече е инсталиран в компютъра ви в Microsoft Disk Cleanup. Просто отидете на Start> All Programs> Аксесоари> System Tools> Disk Cleanup. Този инструмент ще изчисли колко свободно пространство може да бъде освободено и може да изберете кои файлове да се изтрият. Ако не сте сигурни дали тези файлове трябва да бъдат заличени, може да се наложи да ги поставите за по-късно на външен твърд диск.

Отговор от „Speed ​​Up Hard Time Disk“

Твърдият диск получава разпокъсани файлове, когато се опитва едновременно да съхрани множество такива. Ако твърдият диск е твърде пълен, няма да бъде в състояние да пусне всички нови файлове заедно. Стартиране дефрагментиране на диска ще помогне за решаването на този проблем. Отново този полезен инструмент вече е инсталирана в компютъра ви. Изберете батерия за лаптопи.

Стартиращите програми

Важна стъпка за ускоряване на вашата система е да намалите броят на програмите, които се стартират, когато компютърът ви се рестартира. Идеалното нещо, което може да направите, е да вземе тези, които не използвате много често списъка за стартиране. Ползвайте само тези, които наистина трябва да започнат със старт на вашия компютър.

Сканирате за вируси

Повечето компютри предлагат с безплатни антивирусни програми обикновено сканират твърдия диск за потенциални вирусни инфекции само за 45 минути или по-малко.

Сканиране на регистъра на Windows

Регистърът е мястото, където всички решаващи и необходимите файлове за Windows се съхраняват. Затова е и много важно едно сканиране, което да разпознае нежеланите файлове и организиране на критичните файлове. Така ефективно, сканиране на системния регистър и почистване редовно ще се справи с проблема на бавен компютър и ще отърве от всички грешки и бъгове. Ако сами не знаете как , опитайте в сервиз.

Scroll to Top