Гид за избор на подова настилка

При избора на подова настилка за дневната стая има редица фактори, които влизат в играта. Освен от материала и вид на подови настилки – мокет, винил или ламинат – също трябва да се мисли за външен вид, цвят и дизайн, както и практичността с пожелания за почистване, поддръжка и обща употреба.

Подовата настилка във всекидневната стая може да бъде неутрална, за да се впише безпроблемно в съществуващите декор или смели и шарени нюанси, за да добави уникален елемент на стил и фокусна точка на пространството. Настилката дори може да помогне да направите вашия хол с някои идеи и по-голямо усещане и следователно жизненоважен компонент на всеки интериорен стил.

Какъв тип настилка може да имате в хола?

Ако търсите обещаваща мека и луксозна атмосфера под краката, килимите са традиционен избор настилки. Те са идеално решение и се съчетават приятно с паркет. Дълбоките влакната на килими даряват краката с любов и най-хубавото е, че могат да се намерят в най-различни модели, цветове и типове.

Холът е една от най-натоварените стаи в дома, така че имате нужда от килим, който е създаден за тежка употреба и няма да страдат от постоянно износване или лесно да бъде белязан от тежки мебели.

Всекидневна – ламиниран паркет

За тези, които искат модерен твърд под за всекидневната стая, ламинатът е очевиден избор. Ламинираният паркет е сравнително ново решение за подова настилка и е завладял света поради своя гъвкав характер и факта, че е на разумна цена. Ламинираният паркет е фаворит в хола, защото е изключително атрактивен и устойчив на надраскване, което е още една причина да е така идеален, ако имате млада деца и / или домашни любимци. Той също идва в голямо разнообразие от стилове, включително автентичен текстурирани дърво и камък или плочки с ламинат ефект, може да имитира външния вид на традиционното дърво, при това на една поносима цена.

Ламинираният паркет е също така много по-лесен за почистване и това го прави практичен избор за съвременните семейства.

Винилова настилка

Друг вариант за твърда подова настилка в виниловата настилка. Тя е подобна на ламинат, но се продават на листа или на плочки, които се залепят за пода. Виниловата настилка се използва най-често в банята или кухнята и все още е подходящ вариант за дневни стаи, като предлага голямо разнообразие от стилове, дизайн и цветове с изключителна практичност.

Подобно на ламинат, тя е лесна за почистване и поддържане, но също така идва в променлива дебелина, за да отговарят на нуждите на всеки потребител. Стилът и включват всичко от мозайка на винилова настилка до ефект на плочки или решения от дърво. Всичко това дава свобода за създаване на облика, който искате в дома си.

Scroll to Top