Какво ново около външни ролетни щори

В зависимост от вкуса, приложенията, разнообразието на материи и цветове външни ролетни щори се избират, както от алуминий, така и от PVC. Характерно за щорите е, че се управляват, чрез найлоново въже или колан. Чрез манивела или електрически мотор може да се замени и механизмът. Налагането му е задължително за големите размери щори и е провокирано от тежестта на щорите, а за да е безпроблемно управлението и то само със стандартния механизъм не би било успешно и надеждно.

Чрез изолация може да се постигне пестене на повече енергия, а това е другото предимство за употреба на щори. Външни ролетни щори се използват като изолация и в летните жеги и в мразовитите зимни дни и нощи. Тогава един бърз ремонт в подходящо време спомага за понижаване разходите за енергия. Разстоянията, които са като пространства между щората и стъклото, служат за изолация, така се намалява загубата на топлина излизаща през прозорци и врати. В зависимост от размерите на разстояния и ефекта на изолация е по-висок.

В летните месеци външни ролетни щори се използват, за да ограничат до максимум топлината в дома и за слънчева защита. Тук определяща роля има избора на материала за изработка. Щори от PVC се нагорещяват при директна слънчева светлина и това допринася за отделянето на топлина на вътре към помещенията.

Добре е да се има предвид, че PVC-то остарява бързо, при излагане на пряка светлина от вън, това спомага похабяването, пожълтяването и деформирането им. Ето, защо редовната поддръжка и грижата за тях са от съществено значение. Повече информация около грижата за нови щори може да се разбере и от самия доставчик или фирмата по монтаж. Идеално чист дом може да постигнете и с подходящите за целта препарати за щори. Голямо предимство на тези модели е, че не изискват специални грижи, време и средства. Редовното им почистване и някои технологии за дома ще намалят рисковете за честа подмяна, както и ще ви лиши от излишни разходи.

Scroll to Top