Как да предвидите бюджет за една голямо пътуване

За някои хора бюджетирането е начин да се вълнуват повече отколкото самото пътуване. Те го използват като първа стъпка в планирането и начин да получат още една възможност за достигане на желаната дестинация. Някои авиокомпании, предоставят повече алтернативи за все по-приятен престои по време на изкачване на летището.

За повечето от нас, макар че, бюджетирането за пътуване е рутина като да отидеш на зъболекар, то е по-добре от изчерпване на парите по средата на пътуването и се налагат някои предвиждания.

Това отнема само няколко прости стъпки, за да ви спести целият паричния поток.

Разберете колко ще ви трябва

Започнете да предвиждате бюджета си с най-големите разходи на първо място – обикновено това ще бъдат вашите полети, около настаняване. Включете за тях цени проба, приблизителна представа за колко струва за една стая, разходи за храна и всичко останало. Една конкретна информация за разходите може да даде полезна и практическа информация.

С приблизителна представа за колко време ще бъде далеч, можете да работите ежедневно въз основа на цените на стаите и разходите за храна. Добавете малко повече за дейности, входни такси музей, сувенирни, концерти и пр.

Най-лошият бюджет е верига от разходи около пътуване и преживявания. Разбира се, че може да бъде по-евтино да се погрижите за пътя си из Европа, но ако не се опитате да се наслаждавате на пътуването всички разходи ще са напразни.

Какво да харчите, преди да тръгнете

Добавете в разходите преди пътуването, всякакви застраховка за пътуване и имунизации. Някои пътници икономисват от застраховка за пътуване, но това съвсем не е най-правилното решение. Дори и ако нищо не се обърка, то плащате за себе си и вашето спокойствие и когато възникнала неизправност, а това е един гарант, който винаги ще работи във ваша полза.

Как да запазите колкото имате нужда

Най-важното правило за вашето пътуване е бюджетната гъвкавост. Разрешаване на този въпрос ще отнеме излишния стрес от пътуването, без да навреди на кредитната ви карта. Малко планиране в началото на пътуването ще спаси всяка стотинка и притеснение, за да чувствате цената на пътуването.

Как да запазим парите си, когато сме на път

Преди да отидете на дълго пътуване е добре да подсигурите средствата си. Провеждане парите  в няколко форми и в няколко различни места. Това е винаги добра идея и действа безопасно. Разнообразяване на парите, така че да държите възможно най-малко пари в брой, плащане с кредитна карта и карта за банкомат ще е от полза за вашия портфейла. Тази опция ще ви предпази и от досадни джебчии, които няма да знаят къде да ви ударят.

Scroll to Top