Свободата да избираш дрехи с дантели

Знаете ли, че дантелата се появила на модния подиум още в миналите векове. Дантелата е позната от Амстердам, до Виена, от Индия до Мароко. Тя е не само декорация за облеклата, но и материя, от която се прави бельо, рокли и най-вече романтична украса.

Съществуват много видове дантели, но сега ще се спрем на нетрадиционните – плетени на една кука:

В разгара на лятото дантелите се завръщат в женския гардероб с необяснима сила. Те изместват всичко познато и традиционно, чрез няколко лежерни облекла.

В романтичен стил – това е най-честата причина да се появява така често на модната сцена. Тук става въпрос за рокли, туники, потници, всички в съчетания от различни дантели. Такива подчертават ретро стила, разкриват женствения силует и акцентират на дадена част от тялото, например рамене, бюст, плешки. За микс от всичко споменати напомня и една ДАМСКА ЕЛЕГАНТНА РОКЛЯ С ДАНТЕЛА.

Със смели нотки и елегантност – дантелата се съчетава добре с почти всяка друга дреха – панталон, пола, потник, клин. Важно е в избора на облекло с дантела да се обърне внимание и на друг фактор – нейната прозрачност. Ако тоалетът е са строго-официално събитие, трябва да се внимава с това в коя част прозира, за да не създава и грешна представа за лекомислена личност.

Избор на цветове дантели в дрехите – черно и бяло, винаги са на мода, при това си отиват с всичко. Ако обаче държите да заложите на по-нестандартни цветове, то съобразете останалото облекло. Имайте предвид, че дантела сама по себе си има бъдеще, но е капризна и едва ли ще се нуждаете от допълнителни усложнения.

Винтидж визия – тук на помощ се явяват плетивата с фина дантела на една кука. Дрехите са с максимално изчистен силует и ефектът пада над плетениците им. Прави модели рокли и поли са освободени от излишна помпозност и прекалено много стил. Те са едновременно елегантни, артистични, носещи бохемски дух и чар. Дори съчетани с бижута, тези дамски летни облекла, визират на стила, големите обеци, плетени ръчно дантели и много ефирност.

Дори, когато става дума за почистване на дантела, съществуват някои идеи за дома, които могат да са от полза.

Scroll to Top