3 неща, които ми се искаше да знаех, преди да бях купил своята първа кола

Ако сте достатъчно късметлии, то навярно вече знаете кога, какво и как да пазарувате. В случаи, че не е така и за първи път купувате свой автомобил, то може би ще имате нужда от някои насоки:

  1. Разберете какви автомобили се предлагат на пазара. Може би не сте първият човек сред близки и познати, който ще си купи колата. Попитайте вашите приятели каква добавени екстри може да планувате. Помислете за някои функции на автомобили, дори да не планувате често да ползвате. Например отопляеми седалки, от друга страна, носят такава радост в живота ми, че понякога ми е трудно да се измъкнем от тях след като съм пристигнал в моята дестинация.
  2. Не се срамувайте в автокъща, когато започнете пазаруване. Поискайте да покарате много коли и колкото е необходимо, за да за да получите по-добро разбиране за вида на кола, която ще ви накара да сте щастливият собственик.
  3. Бъдете подготвени и въоръжени с правилната информация , когато сте готови да купувате, така че да може да преговаря за най-добра цена. Обърнете внимание на всичко по избора си на кола. От марка и модел автомобил, до екстри, тасове и т.н.
  4. Прекарайте известно време в проучване на най-добра цена на колата. Научете за производител, година на производство, недостатъци, предимства, разход на гориво и т.н.
  5. Препоръчителната цена за продажба знаейки, че това ще ви помогне да получите по-добра цена по време на преговори.
  6. Знайте, че колите, както и много други неща в наши дни, бързо се обезценяват. Колата си струва, ако го търговията в за нова кола. Друг показател колата да си струва е това да е на цена по-малко от това, което сте платили за нея. Някои модели могат да загубят 40 процента или повече от стойността си само през първата година. Ако планът ви за покупка на първата кола бързо остарее, няма от какво да се притеснявате, а помислете и за това как да я поддържате и да имате по-привлекателен модел в рамките на няколко години. Така ще може да организирате препродажба и да си изберете друга.

Scroll to Top