Митът за латексови алергии

Когато търсите удоволствията в матрак, трябва да обърнете внимание на някои специфики около такива.

Хора с алергии към латекс могат да бъдат загрижени около закупуване на подходяща материя за матрак на своето легло. Този нов тип легла, предлага технология и използва различни количества естествен латекс (в зависимост от вида на латексовия матрак) и подобно на други продукти от латекс, може да има тежки симптоми от алергии латекс. Разбира се никой няма да умре като спи на латексов матрак, но е важно да знае, че има непоносимост. Тогава най-добре е да избере друг вид матрак Нани.

Латексът е млечнобяла течност, която се намира в 10% от всички цъфтящи растения и е много често срещана в продукти. Тя идва от много части на света, но най-вече в Азия и по-специално на Шри Ланка. Нейната цел и предимство е да помогне в защитата, тъй като има лепкави и отблъскващи свойства, които ще разубедят хищник от увреждане на растението. Латексът се намира в голямо разнообразие от обикновените продукти, както и в други видове продукти, отколкото хората осъзнават. Някои от тези продукти включват: балони, завеси, гумени постелки, презервативи, биберони, лепенки, латексови ръкавици, самозалепващи ленти, бутилки с гореща вода, гумени ленти, някои дрехи и гуми, както и матраци. Латексовите матраци са станали с все по-нарастваща конкуренция в света на леглата. Хората, които имат алергии към латекс трябва да бъдат много внимателни, за да се запазят взаимодействие с подобни продукти и максимално да ограничат допира си до тях и да поставят такива в помещенията, където спят.

Какви са причините за алергии към латекс?

Алергии към латекс идва от реакция на протеина в по сока на каучуковото дърво. Симптомите могат да включват сърбеж и обриви по кожата, раздразнена, дерматит, розово око, спазми, копривна треска, сърбеж по кожата, сърцебиене, треперене, болка в гърдите, затруднено дишане, ниско кръвно налягане, или анафилактичен шок. Много медицински изделия съдържат латекс. Така че, това е важно да се знае от всеки човек, алергичен към латекс.

Много от алергиите се проявяват именно като свръхчувствителност към протеина в латекса. Ако даден продукт не съдържа протеините от латекса, тогава няма да има свойствата, които го правят антиалергични.

Scroll to Top