4 важни съвета за твоя полет

Предстои ви пътуване и преди да се втурнете към летището помислете над някои неща. Може да се получи закъснение и изведнъж осъзнавате, че сте гладни, а по време полет едва ли ще може да издържите с подобно усещане. Сега е момента да приготвите закуска, най-често такава се изразява в направата на сандвич.

Добре е да помните, че самолетите не предлагат здравословни храни, така или иначе и като здравословна закуска може да не е основен приоритет за вас в такъв ден. Въпреки това, трябва да се разбере значението на здравословния полето и храненето, преди да летите.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, докато ядете точно преди полета си.

  • Здрави съвети преди полет

Уверете се, че сте се опаковат сурови ядки, плодове, протеин на прах и други портативни закуски. Това не само ще ви помогне да спестите ценно време при готвене или приготвяне на нещата, но в действителност, ще ви е от полза, да устоите на изкушения по време на полета.

  • Оптимални нива на кръвната захар

Поддържането на оптимални нива на кръвната захар е абсолютно необходимо и правилен подбор към храните ще ви го осигури. Това само ще задържи нивото на кръвна захар, но и ще намали апетита, наред с максимално увеличаване на изгаряне на мазнини. Просто се уверете, преди ядене, че всичко, което похапвате съдържа белтъчини, мазнини, зеленчуци и фибри. въглехидрати, богати на фибри ще ви помогнат да останете сити през целия си полет.

  • Останете хидратирани

Най-честата грешка, която всеки пътник е да не пие вода, но фактът, че избира кафе на вместо вода е погрешен. Пиенето на кафе преди полета само ще удвои шансовете за дехидратация. Нещо повече, още една грешка, която хора правят е, че пият алкохол преди полета. Те вярват, че той ги отпуска. Въпреки, че в крайна сметка това веди до обезводняване. По същия начин, се някои видове чай, преди да влязат в самолета могат да ги обезводнят.

  • 7-9 часа сън

С цел оптимизиране нивата на хормоните, сънят е изключително важен за организма. Някои хормони, като серотонин, растат в тялото, след като сте се наспали добре. Точно както ви подготвя храната, така и сънят работи във ваша полза. Някои времеви зони и часовата разлика могат да доведат до много проблеми. Опитайте се да направите дрямка по време на полета. Използвайте тапи за уши и маска за очи, ако се налага. Така не само ще се наспите спокойно, но и времето прекарано в полет ще мине неусетно.

Scroll to Top