5 Top туристически атракции в Рио де Жанейро

Със своите бели пясъчни плажове, извисяващи се планини и живописно пристанище, не е чудно, че Рио де Жанейро е известен като „Cidade Maravilhosa“, или прекрасен град. Облицовката на Южният Атлантик, втория по големина град в Бразилия е благословен с един от най-красивите природни настройки за метрополис в света. Ослепителният пейзаж е само една от причините, че посетителите се роят в Рио. По време на карнавал, улиците се пълнят с музика и богато костюмирани танцьори, привличани туристи и празнуващите от всички краища на земното кълбо. По всяко време на годината, посетителите няма да искат да пропуснат най-големите туристически атракции в Рио де Жанейро.

Площта на „Lagoa“ е не само най-елитния квартал на богатите квартал Зона Сул, но е третият по-най-скъпи квартали в цяла Южна Америка. Също така е дом на голяма лагуна, известен като Лагоа Родриго де Фреитас. Пътят на четири мили опасва лагуната и е любимо място за джогинг и велосипедисти. Открити кафенета и ресторанти по брега предлагат зашеметяваща гледка към лагуната и плажовете отвъд.

Стадион Маракана

Футболът е далеч от най-важните неща и спорт номер едно за Бразилия и стадион Маракана. Това е една от най-важните забележителности на Рио. След като най-голям футболен капацитет и място в света, тя е в състояние да държи близо 200 000 души, когато отвори врати за първи път през 1950 г. В днешно време, капацитетът е намален поради съображения за безопасност, както и въвеждането на мека мебел за всички фенове. Тя е частично възстановена в подготовката за Световната купа 2014 г. и в момента е в състояние да побере 80000 зрители, което го прави най-големия стадион в Южна Америка.

Национален парк Тижука

Един от най-големите градски площи в света е Националния парк Тижука. Той покрива огромна площ от предимно планински пейзаж. Посетителите могат да се разходят до най-високия връх в Рио, за да се насладят на просторен изглед към залива Гуанабара и града-долу. Почти разрушена в началото на 1800, навлизайки кафеени плантации, много от гората е засадена на ръка през втората половина на века с най-много дървета – 9 млн.. Атракциите включват капела със стенописи, рисувани от известния бразилски художници, акробатика,100-метров водопад Cascatinha.

Лапа Neighborhood

Намира се в раздела за центъра на Рио, известна като „Centro“, квартал Lapa веднъж беше червена светлина в район на града. Днес районът е известен със своята оживен нощен живот. Облицован със самба и шориньо, барове, музика и танци на улицата, уикенда и нощи. Повечето от архитектурата на квартала датира от 1800 г., предоставяйки живопис на фона на всички празници. Това е идеалното място да се срещнат с приятели и да опитате местната кухня и да пийнете Caipirinha, националният коктейл направен с захарна тръстика твърд алкохол и вар. Набор от няколко стъпки свързва двата квартала Лапа и Санта Тереза ​​.

Santa Teresa Neighborhood

Кацнал на хълм с изглед към пристанището на града, квартал Санта Тереза ​​кани посетителите да се върнат назад във времето и да се опитат да видят цялата елегантност на насажденията. Всичко това е създадено през 19-ти век в Рио и по калдъръмените улички. Районът е претърпял развитие до 1896 г., когато акведукт е построен, така че свързва двата квартала на града. Кварталът е рай за артисти, музиканти и писатели на 20 век и въпреки че модните клубове и бутици изпреварват квартала, той все още запазва приятелски настроението за художнико колония. Последните останали трамвай на града Teresa трамвай Santa са използвани за туристически атракции в Рио де Жанейро.

Jardim Botanico

Намира се на запад от квартала Lagoa, Рио де Жанейро, нарича се само Ботаническата градина или „Jardim Botanico“ и притежава повече от 8000 вида растения. Построен в началото на 1800, градината разполага с много зрели екземпляри, включително пътища за извисяващи се палми. Посетителите се тълпят на парка, за да видят 600 вида орхидеи. Градината включва редица паметници, фонтани и функции, включително японска градина, езерце, изпълнени с водни лилии и новите „Museu“ с експонати, които се фокусират върху околната среда.

Scroll to Top