Съвременни интерпретации на романтичен пейзаж за градини

Казва, че градината е точно като дома. Тя представя личността. Един иска модерна, приятна градина, а други просто искат романтична градина с големи дървета и буйни цветя в страни. За последната категория хора биха могли да импровизират успешно на вила или в двор, черпейки вдъхновение от самата природа.

Какъв пейзаж за градина точно да се направи и как да постигнем това, че тя да изглежда романтична, идилична и естествена?

Градински пейзаж

Градината на ландшафта е предшествана от Френската градина. През шестнадесети и седемнадесети век френските монарси показаха впечатляващи изграждане на градини с много геометрични форми, жив плет и дълги, правоъгълни басейни. На други места в Европа имитират аристокрацията. Тези градини са разположени около барокови дворци и имения.  Градините на Во-льо-Виконт и Версай се считат за гвоздеят на френските официални градини.

Английски пейзаж в градина

В осемнадесети век от Англия пристигна движение, което разработи различен вид градини. Landscapers Уилям Кент и Чарлз Bridgeman работили от името на богатите благородници или от най-високите социални класи, до монархията. Те изпитвали голяма любов към класическата култура, но с повече внимание насочвали към естествените форми. На английски пейзаж градина се появява през осемнадесети век. Представлявала големи, подвижни тревни площи, водни елементи с по-„естествен“ вид и смесени гори. Между всичко това зелено е стаен ландшафт и архитектури, паметници или романтична имитация, живопис.

Пейзажите на градини в 21-ви век – наподобяват английският стил. Такъв залага все повече на естественото, а не изкуствено. Такъв може да е безопасно по-модерен и скромен.

Самостоятелно изграждане на романтична градина

В модернизма по декориране градините в 2016 г. и ние можем да почерпим нещо от миналото. Така лесно може да се изработи стилна градина с много от принципите на градина за вила. Тези насоки са от решаващо значение, ако искате вашата градина, за да създадете романтичен пейзаж:

  • нежни хълмове и големи, красиви поляни
  • езера и легла с кръгли, меки форми
  • смесени гори и поразителни, стоящи дървета
  • смесена жива плет
  • скритите кътчета с къщичка, беседка или мост

Как съвременният пейзаж на градина изглежда отвън? Можете да решите сами за себе си. Разбърквайки смесица от елементи на съвременната архитектура и по-официални стилове, вашата градина, може да има уникален дизайн.

 

 

Scroll to Top